Review 5/6 Dagbladet

Utviklet seg

Samarbeidet startet forsiktig, med et par låter på «Many Colored Kite» (2010), utviklet seg til noe mer på «Good-bye LIzelle» (2014) og smelter sammen på nye «Spokeswoman Of The Bright Sun» – sjøl om det fortsatt er «bare» Olsons album.

Ringvold, som tidligere har gitt ut plater under navnet Sailorine, bidrar med vokal, mellotron og «rare» tangent- og strengeinstrumenter med navn som chamberlin og qanon. Hun leverer også nydelige strykearrangementer, og duettene og harmoniene med Mark er gull på vekta.

 

Joshua Tree

Paret bor i Joshua Tree-ørkenen i California, for musikkinteresserte mest kjent fordi det var der Gram Parsons døde av en overdose i 1973.

Albumet er skrevet og spilt inn over en tremånedersperiode på terrassen hjemme på morgenen – til ørkenlufta ble så varm at de måtte fortsette inne i huset. Og – det bar rett fra skriveblokka til innspilling.

Acid folk

Trommis og perkusjonist Danny Frankel bor i nærheten og ble sendt bud på da de var klare, mens Lewis Kellers bass er lagt på under et besøk hos ham i Colorado.

Sjangermessig er det en miks av alternativ country og folk, og det er igjen nærliggende å sammenlikne med det skotske acid folk- og hippiebandet Incredible String Band (1965-74). De ringlende «buddhist-bjellene» er med her også!